Держдеп США звернувся до Росії через ситуацію в Україні

Держдеп США звернувся до Росії через ситуацію в Україні

США відкриті до взаємодії з Росією по ситуації в Україні. Про це заявив офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс.


При цьому він повідомив, що Вашингтон довіряє відомостям про пересування російських військ на кордоні з Україною і в Криму. Прайс закликав Москву утриматися від дій, які можуть привести до ескалації ситуації.

Минулого тижня заступник керівника офісу президента України Роман Машовець в ході зустрічі з послом Канади в Україні Ларисою Галадзj. повідомив про скупчення російських військ біля кордону України.

У зв’язку з цим він закликав країни НАТО проводити з Україною спільні заходи, в тому числі військові навчання, які включають сухопутний, військово-морський і повітряний компоненти. Також він закликав країни Північноатлантичного альянсу, які межують з Україною, підвищити рівень бойової готовності військ.

Тоді ж представник України в тристоронньої контактній групі по Донбасу Олексій Арестович заявив, що в ході найбільших з часів холодної війни військових навчань Defender Europe 2021 НАТО відпрацьовуватиме війну з Росією.

Поділитись