Держдеп США шукає радника, щоб перемогти корупцію в Україні

Держдеп США шукає радника, щоб перемогти корупцію в Україні

Держдеп США перейнявся питанням корупції в Україні. Щоб допомогти країні викорінити згубне явище, відомство планує знайти людину, яка займеться вирішенням даного питання.

Держдеп шукає радника з боротьби з корупцією в Україні, який буде працювати над «зміцненням потенціалу» Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і інших органів правосуддя. Передбачається, що посадовій особі належить налагодити взаємодію з адвокатами, суддями, прокурорами, парламентаріями і громадськими діячами.

“Радник буде займатися консультаціями уряду з питань прийняття реформ у сфері правосуддя та забезпечення порядку”, – цитує текст документа RT. Крім цього, у віданні співробітника виявляться всі проекти, які фінансуються з Вашингтона. Контролювати роботу радника належить американському Мін’юсту, Міноборони і Агентству США з міжнародного розвитку (USAID).

У Держдепі зазначають, що введення даної посади допоможе Києву повноцінно інтегруватися в Євросоюз, дотримати всі стандарти.

Раніше держсекретар США Майк Помпео зробив «євразійське» турне. Він побував в Україні, в Мінську, Казахстані і буде в Узбекистані.

Поділитись