Держава стягнула борги по аліментах, що не виплачувалися 11 років

Держава стягнула борги по аліментах, що не виплачувалися 11 років

Органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції ефективно застосовують весь встановлений Законом комплекс заходів для стягнення проблемної заборгованості з виплати аліментів.

Тимчасові обмеження у праві виїзду за межі України, праві керування транспортними засобами, арешт майна та банківських рахунків, внесення до Єдиного реєстру боржників змушують батьків згадати про обов’язок з утримання власних дітей.

Так, минулого тижня Деснянським районним відділом державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) стягнуто заборгованість зі сплати аліментів, яка утворилася з лютого 2009 року.

Після застосування державним виконавцем Деснянського районного відділу державної виконавчої служби у місті Києві заходів, передбачених частиною 9 статті 71 Закону України «Про виконавче провадження», а саме: встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України, праві керування транспортними засобами, праві користування вогнепальною зброєю та праві полювання, а також арешту майна боржника, оголошення в розшук транспортного засобу, – на депозитний рахунок відділу ДВС надійшли кошти в розмірі 253 138 грн. З них – 79 тис. грн – штраф за несвоєчасну сплату аліментів.

Арешт майна, оголошення у розшук транспортного засобу і внесення відомостей про боржника до Єдиного реєстру боржників застосував для стягнення аліментів державний виконавець Дружківського міського відділу державної виконавчої служби Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Після вжитих заходів боржник сплатив заборгованість по аліментах у повному обсязі – 194 766 грн, в тому числі і штраф у сумі 47 383 грн та виконавчий збір – 4 793 грн.

В період з 20 по 24 липня органами Державної виконавчої служби Міністерства юстиції стягнуто 118,7 млн грн аліментів. З них 29,4 млн грн стягнуто завдяки застосуванню встановлених Законом обмежень.

Загалом з початку 2020 року органами ДВС стягнуто 3,2 млрд грн.

 

Поділитись