Депутатів партії Зеленського звинуватили в отриманні грошей від Коломойського

Депутатів партії Зеленського звинуватили в отриманні грошей від Коломойського

Депутати Верховної Ради від президентської фракції «Слуга народу» отримують зарплати «в конвертах» без сплати податків.

Про це повідомляє видання «Страна.ua» з посиланням на джерела в парламенті і офісі глави держави. За словами журналістів, якщо інформація про те, “що колишні схеми залишаються в силі, а “слуги народу” отримують чорний нал” підтвердиться, то це буде означати вчинення депутатами парламенту злочину. Загальна сума перших виплат, які були здійснені на початку жовтня, склала понад 1,5 мільйона доларів США.

“Фракція дуже неоднорідна. Тут є багаті і бідні депутати. Ті, хто живе на одну зарплату, і ті, хто володіє бізнесом і утримує кілька депутатів. З першого дня назрівало питання, хто, як і в якій пропорції буде доплачувати гроші за відсутності партійної каси і зрозумілих донорів. Перший місяць не платили – мало не почався голодний бунт. А потім з’явилися гроші”, – заявив неназваний парламентарій.

Депутати розповіли журналістам, що керівники партії президента Володимира Зеленського отримали від 25 до 50 тисяч доларів “на руки”, партійне начальство “середньої ланки” – по 15 тисяч доларів. “Іншим роздали по “десятці” і по “п’ятірці” в залежності від рангу, статусу і функціоналу депутата. Платили як депутатам, які пройшли за списком, так і мажоритарникам”, – розповів депутат.

При цьому джерела в офісі президента розкрили подробиці розподілу коштів в «ручному режимі з котла». Повідомляється, що глава президентської адміністрації Андрій Богдан особисто курує даний процес. За даними розслідувачів, він кілька разів проводив консультації з керівниками партії, щоб з’ясувати матеріальне становище і ступінь лояльності депутатів, а також причетність того чи іншого парламентаря до груп впливу.

Відзначається, що депутати, пов’язані з олігархом Ігорем Коломойським, грошей не отримували, їх окремо “фінансує Коломойський через [колишнього главу Одеської та Волинської областей] Ігоря Палицю”, – розповіло журналістам джерело, близьке до керівництва партії.

Поділитись