Депутати від “Слуги народу” посварилися в Раді

Депутати від “Слуги народу” посварилися в Раді

Всередині фракції партії «Слуга народу» у Верховній Раді України існує конфлікт між депутатами, обраними за списками, і парламентаріями, які отримали мандати у мажоритарних округах.

Про це повідомляє «112 Україна». Депутат від «Слуги народу» Максим Бужанський розповів, що більшість керівних посад дісталося депутатам- «списочникам».

«Сам не знаю, як так вийшло, але практично всі керівні пости у фракції самі між собою розподілили “списочники”, повідомивши “мажоритарникам”, що вони тепер начальники. Авторитетніше вони від цього не стали, що і є реальна причина всіх конфліктів, – коли дуже хочеться, а нема ні аргументів, ні авторитету”, – заявляє він.

Також Бужанський розповів про те, що керівництво фракції втручається в процеси голосування.

На початку жовтня повідомлялося, що ряд членів фракції «Слуга народу» у Верховній Раді незадоволені політикою партії і обурюються деякими рішеннями керівництва. Перші розбіжності почалися при розподілі посад в комітетах. Через те, що все відбувалося в екстреному режимі, керівництво партії, за словами депутатів, пообіцяло компенсувати незадоволеним «моральну шкоду».

Депутати очікували, що отримають компенсацію при розподілі бюджету на 2020 рік, однак не всім вдалося домовитися про виділення необхідного обсягу коштів на свої округи.

Поділитись