Депутати від фракції “Слуга народу” прийдуть на допит у справі про корупцію в Раді

Депутати від фракції “Слуга народу” прийдуть на допит у справі про корупцію в Раді

Три депутата Верховної ради від фракції “Слуга народу” звернулися до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру з проханням організувати для них допит у справі про можливе одержання хабарів.

Про це заявив глава САП Назар Холодницький в ефірі телеканалу “1 + 1”.

“За цю добу до мене на прийом записалося кілька людей, які висловили бажання надати пояснення у цій справі. Це народні депутати, троє, [з] монобільшості”, – сказав він. Холодницький уточнив, що один з них – депутат Ольга Василевська-Смаглюк, імена інших він не назвав.

“Ми з нетерпінням очікуємо, без камер, кожного з фігурантів у НАБУ (Національне антикорупційне бюро) або САП, на ваш вибір, тут маєте опцію для дачі показань для допиту”, – сказав він, звертаючись до глави фракції “Слуга народу” Давиду Арахамії , а також його колеги Олександра Дубинського. Згодом обидва парламентарія також заявили, що готові з’явитися на допити.

Раніше в пропрезидентської фракції розгорівся скандал після того, як 12 депутатів провалили розгляд закону про оцінку нерухомості в парламентському комітеті з питань фінансів. Представники фракції заявили, що їхні колеги могли отримати гроші, щоб зірвати голосування.

У середу президент Володимир Зеленський зажадав від усіх членів комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики пройти перевірку на детекторі брехні. У той же день на поліграфі перевірили депутатів Олександра Качура і Олександра Дубинського, в четвер в прямому ефірі перевірку пройшли Арахамія і Василевська-Смаглюк.

Поділитись