Депутати Ради, які вчинили порушення під час голосування, відмовилися від зарплати

Депутати Ради, які вчинили порушення під час голосування, відмовилися від зарплати

Два депутата Верховної Ради від партії «Слуга народу», спіймані на голосуванні від імені інших парламентаріїв, публічно вибачилися і відмовилися від зарплати за місяць.

Про це повідомляє «Українська правда». На засіданні Ради парламентарії Сергій Литвиненко та Олена Копанчук пообіцяли передати гроші в благодійні фонди. “У моїх діях не було ніякого злого умислу. Я просто хвилювався, щоб за ці закони проголосували”, – підкреслив Литвиненко. Відзначається, що представники «Слуги народу» в обох випадках голосували за своїх однопартійців.

Депутат від «Батьківщини» Іван Крулько також запропонував спікеру Дмитру Разумкова дати слово парламентаріям минулого скликання, яких викрили в подібних порушеннях, однак голова Ради підкреслив, що на вислуховування їх пояснень «не вистачить тижня».

У червні президент України Володимир Зеленський вніс в Раду законопроект, що передбачає кримінальну відповідальність за неособисте голосування («кнопкодавство»). Згідно з документом, покаранням за це порушення стане штраф у розмірі трьох-п’яти окладів, тобто від 51 до 85 тисяч гривень. Законопроект поки не прийнятий.

Поділитись