Депутатам партії Зеленського заборонили ходити на російське телебачення

Депутатам партії Зеленського заборонили ходити на російське телебачення

Депутати Верховної Ради України від партії президента країни Володимира Зеленського «Слуга народу» вирішили не брати участь в російських телепередачах.

Про це повідомляє «Обозреватель» з посиланням на джерело в політсилі.

Парламентарії прийняли рішення про заборону виступати на російському телебаченні на закритій нараді фракції. Джерело видання повідомило, що це пов’язано зі скандалом, викликаним появою в ефірі Першого каналу їх однопартійця Євгена Шевченка.

Раніше стало відомо, що Шевченка можуть виключити з фракції за участь в телепрограмі «Велика гра». Заступник глави фракції Олександр Корнієнко розповів, що перед ефіром Шевченко звертався до нього, і йому не рекомендували з’являтися на Першому каналі, хоча «чіткої заборони не було».

У своєму виступі по відеозв’язку з Києва Шевченко звинуватив добровольців у зриві розведення сил і засобів в Донбасі. Він також повідомив про бажання України розвивати з Росією партнерські відносини. Сам депутат пояснив, що метою його походу на ток-шоу було «донести громадянам Російської Федерації пряму позицію українського народу і влади України щодо створення та виконання всіх умов для забезпечення світу».

У жовтні депутати Верховної Ради України створили Тимчасову слідчу комісію щодо забезпечення протидії інформаційному впливу Росії. Комісія займеться також перевіркою законності зміни власників телеканалів NewsOne, «112 Україна» і ZIK. Метою ТСК назвали «обмеження впливу РФ на інформаційний простір і протидію загрозам національній безпеці».

Поділитись