Депутата Запорізької міської ради затримали за хабар

Депутата Запорізької міської ради затримали за хабар

Депутата Запорізької міської ради затримали за вимагання та отримання 12 тисяч доларів хабаря.

Прокуратурою Автономної Республіки Крим, спільно з Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополь та ГВ БКОЗ УСБУ в Запорізькій області викрито на отриманні неправомірної вигоди у сумі 12 000 доларів США депутата Запорізької міської ради – заступника голови постійної комісії з питань власності, ресурсів, приватизації, архітектури та земельних відносин.

“Встановлено, що вказаний депутат вимагав від громадянина неправомірну вигоду за вирішення питання щодо виділення у власність останньому земельної ділянки на території м. Запоріжжя, а також за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави. Раніше задокументовано отримання вказаним депутатом першої частини хабаря”, – йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Криму.

Зазначеного депутата у  м. Запоріжжя затримано під час одержання другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди у розмірі 243 тисяч гривень, що еквівалентно 9 тис. доларів США. Наразі затриманому готується повідомлення про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитись