Депутат Європарламенту оцінив визнання одностатевих шлюбів в ЄС

Депутат Європарламенту оцінив визнання одностатевих шлюбів в ЄС

Депутат Європарламенту від ФРН Ніколаус Фест прокоментував резолюцію Європарламенту про необхідність визнання одностатевих шлюбів і партнерств на території всього ЄС.

Фест вважає, що не потрібно пропагувати нетрадиційні стосунки серед дітей. А то, що дорослі «роблять в своїй спальні, повинно залишатися між ними».

На думку депутата, держави повинні самі регулювати подібні питання.

«Це не компетенція Європейського союзу. Це порушення прав держав-членів. Один із принципів демократії – це те, що люди в своїй більшості вирішують, що прийнятно для їхньої країни, а що ні. Європейський союз повинен прийняти це до уваги і все переосмислити», – підкреслив Фест.

Якщо нація, політики і парламент країни вибирають, що вони вважають правильним, а що неправильним, то це вирішується на їх розсуд, резюмував депутат.

14 вересня в прес-релізі на сайті Європарламенту повідомили про прийнятій резолюції на захист прав лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів, інтерсексуалів і квір. У документі наголошується, що країни Євросоюзу повинні усунути всі перешкоди, з якими представники ЛГБТІК стикаються при здійсненні своїх прав.

При цьому шлюби або зареєстровані партнерства, укладені в одній державі, що входить до складу Євросоюзу, повинні бути визнані в усіх його країнах.

Також Європарламент засудив країни, які допускають дискримінацію сексуальних меншин, як, наприклад, в Угорщині та Польщі, підкресливши, що «європейської комісії слід прийняти примусові заходи проти Румунії, де уряд не оновило національне законодавство».

У резолюції закликали всі країни ЄС прирівняти дорослих, згаданих у свідоцтві про народження дитини, до їх законним батькам, як якщо б дитина була народжена або усиновлена ​​гетеросексуальною парою.

Поділитись