Депутат Держдуми від Криму Світлана Савченко засуджена в Києві

Депутат Держдуми від Криму Світлана Савченко засуджена в Києві

Київ заочно засудив депутата Держдуми від Криму Світлану Савченко до 14 років в’язниці. Таке рішення суд виніс, вважаючи її винною в державній зраді через те, що вона брала безпосередню участь в організації референдуму в 2014 році.

Крім того, як зазначає українська сторона, Савченко голосувала за новою конституцією Криму, в якій прописано, що територія півострова є російською.

“Заочним вироком Святошинського районного суду міста Києва до 14 років позбавлення волі засуджено колишнього депутат Верховної ради АР Крим VI скликання Савченко Світлану Борисівну за вчинення кримінального злочину, передбаченого частиною 1 статті 111 КК України (державна зрада)”, – йдеться в повідомленні суду.

Українські ЗМІ відзначають, що цей вирок може стати підставою для запиту в Інтерпол для затримання і подальшої екстрадиції парламентарія. Суд порахував, що Савченко порушила українське законодавство, прийнявши участь в засіданні колишнього парламенту Автономної республіки Крим. Справа в тому, що на тих зборах депутати прийняли постанову “Про незалежність Криму” і “Про правонаступництво Республіки Крим”, що призвело до окупації півострова Росією.

Поділитись