Депутат бундестагу назвав умову для визнання Криму в Європі

Депутат бундестагу назвав умову для визнання Криму в Європі

Зміна політичних еліт в західних країнах потрібна для визнання Криму російським, заявив депутат бундестагу від партії «Альтернатива для Німеччини» Вальдемар Гердт.


За словами політика, відмова західних країн визнавати півострів частиною Росії пов’язаний з тим, що в іншому випадку їм доведеться відмовитися від планів розширення НАТО на схід, а також визнати повну поразку своєї військово-політичної доктрини.

Ситуація зміниться, як тільки в західних країнах зміниться політична еліта, яка перебуває при владі, вважає Гердт. Також він підкреслив, що референдум про включення Криму до складу Росії проводився відповідно до міжнародного права, тому вважати Крим анексованою і окупованою територією – політична спекуляція.

«При проведенні кримського референдуму всі процедури міжнародного права були дотримані. Референдум був цілком легітимним, і якщо у когось і були питання, скільки відсотків за, скільки проти, то наступні вибори до органів влади показали майже такий же результат», – цитує його ЗМІ 16 березня.

При цьому Гердт зазначив, що Україні немає ніякого діла до жителів півострова, так як якщо б вони вважали кримчан «своїм народом», то не відключали б воду і не вводили санкції.

«(Києвом) було все зроблено, щоб відштовхнути народ від материкової частини України. Зворотного шляху для Криму немає і не буде», – уклав він.

Поділитись