Демонстранти влаштували транспортний хаос в Гонконзі

Демонстранти влаштували транспортний хаос в Гонконзі

Антиурядові демонстранти влаштували в понеділок транспортний хаос в Гонконзі, заблокувавши рух по цілому ряду автотрас і порушивши роботу метро. Поліція неодноразово застосовувала для розгону призвідників заворушень сльозогінний газ.

За свідченням кореспондента ТАСС, групи радикалів в масках в ранкову годину пік почали розкидати на дорогах сміттєві баки, зводити барикади, влаштовувати підпали і ламати світлофори. У ряді районів утворилися серйозні затори. Зі збоями працює і метро: рух поїздів на окремих ділянках перервано або здійснюється з збільшеними інтервалами, деякі станції закриті.

Департамент праці уряду Гонконгу в зв’язку зі сформованою ситуацією закликав роботодавців забезпечити гнучкий графік співробітникам і з розумінням поставитися до їх можливим запізнень. Через транспортного колапсу практично всі університети оголосили про призупинення занять. Разом з тим на території кампусів ряду вузів відзначені погроми, які вчинили студенти в масках. Зокрема, заворушення зафіксовані в Гонконгській політехнічному університеті, де учні озброїлися цеглою і закидали правоохоронців пляшками із запальною сумішшю.

В районі Сай Ван Хо співробітник поліції в цілях самозахисту зробив постріли бойовими патронами з табельної зброї у 21-річного нападника в масці. Отримавши кулю в область живота, останній у важкому стані був госпіталізований.

На початку літа в Гонконзі почалися масові акції протесту проти наміру влади прийняти законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материкового Китаю. Незважаючи на відгук документа, прихильники опозиції з числа молоді висловлюють готовність продовжувати виступи.

Поділитись