Демонстранти в Гонконзі закидали поліцію камінням

Демонстранти в Гонконзі закидали поліцію камінням

Напруженість між протестувальниками та правоохоронцями в Гонконзі наростає. Демонстранти кидають у поліцію пляшки із запальною сумішшю, камені і шматки асфальту, ті відповідають застосуванням водометів і сльозогінного газу.

Кадри з гонконзьких вулиць публікує телеканал Sky News. Заворушення сталися в урядовому комплексі в районі Адміралті, а також в ряді сусідніх кварталів. Маніфестанти стали кидати в правоохоронців цеглини і пляшки із запальною сумішшю, перекривати вулиці, здійснювати підпали і акти вандалізму. Дві станції метро були закриті з міркувань безпеки, рух автобусів порушено.

Масові акції протесту спалахнули в місті на початку літа. Незважаючи на рішення гонконгської адміністрації не приймати резонансний законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материковому Китаю, багато прихильників опозиції з числа молоді висловлюють готовність продовжувати свої акції.

Влада Китаю підкреслювали, що за акціями протесту в Гонконзі стоїть Захід. У найближчі дні в місті плануються нові великі антиурядові мітинги, в тому числі в святковий день 1 жовтня, коли буде відзначатися 70-річна річниця утворення КНР.

Фото РИА Новости.

Поділитись