Демократи можуть пред’явити Трампу нові звинувачення в рамках імпічменту

Демократи можуть пред’явити Трампу нові звинувачення в рамках імпічменту

Демократи можуть пред’явити президенту США Дональда Трампа нові звинувачення в рамках імпічменту на додаток до вже затверджених Палатою представників Конгресу США статтями.

Про це свідчить документ, спрямований юридичним комітетом нижньої палати в апеляційний суд столичного округу Колумбія. Згідно з цими даними, противники Трампа сподіваються відкрити нові обставини можливих зловживань президента, заслухавши свідчення екс-юрисконсульта Білого дому Дональда Макгалі.

“Якщо в результаті показань Макгалі з’являться нові свідчення, які підтверджують висновок про те, що президент Трамп вчинив дії, що підпадають під імпічмент, і які знайшли відображення в статтях [звинувачення], затверджених Палатою представників, комітет надійде належним чином, в тому числі, якщо необхідно, буде рекомендувати нові статті імпічменту”, – підкреслюється в документі.

Незважаючи на те, що Палата представників вже затвердила дві статті звинувачення проти Трампа, демократи в юридичному комітеті продовжують домагатися через суд виклику Макгалі для надання свідчень. Якщо їм вдасться це зробити, і комітет за підсумками рекомендує нові статті звинувачення, в Палаті представників може відбутися нове голосування щодо імпічменту.

Поділитись