ДБР провело обшуки в одному з департаментів Служби безпеки

ДБР провело обшуки в одному з департаментів Служби безпеки

Державне бюро розслідувань України провело обшуки у працівників департаменту охорони держтаємниці та ліцензування Служби безпеки України в зв’язку з підозрою їх в отриманні хабарів. Про це повідомила заступник директора ДБР Ольга Варченко.

“У фокусі уваги Державного бюро розслідувань виявилися працівники СБУ, а саме – працівники департаменту охорони державної таємниці та ліцензування СБУ. Слідчі центрального апаратуДГБР при оперативному супроводі департаменту внутрішньої безпеки Служби безпеки України і процесуальному керівництві Генпрокуратури України викрили корупційну схему, до якої було причетне керівництво департаменту”, – написала Варченко на своїй сторінці в Facebook, уточнивши, що у співробітників департаменту вже проведені обшуки – як вдома, так і за місцем роботи.

Вона пояснила, що, на думку слідства, співробітники департаменту “систематично вимагали та отримували неправомірну вигоду від підприємців за обіцянки не складати протокол про виявлені порушення і не давати хід справах”. Від підприємців вимагали від 20 тисяч до 300 тисяч гривень (від $ 834 до $ 12,5 тис.), А “отримані гроші “відмивали” через низку підконтрольних підприємств”, – додала Варченко.

У скоєнні злочинів підозрюються перший заступник начальника департаменту, а також його підлеглі – керівники управлінь та відділів. Вирішується питання про пред’явлення їм звинувачення та обрання запобіжного заходу. За скоєний злочин Кримінальний кодекс України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із забороною обіймати певні посади і вести певну діяльність протягом трьох років.

Поділитись