ДБР почало розслідування через погрози депутата фракції Порошенка на адресу Зеленського

ДБР почало розслідування через погрози депутата фракції Порошенка на адресу Зеленського

Державне бюро розслідувань України почало розслідування відносно депутата фракції “Європейська солідарність” Софії Федини через висловлених нею погроз на адресу президента Володимира Зеленського. Про це йдеться у відповіді ДБР на запит видання “Українські новини”.

“Слідчими Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування кримінального провадження про можливе скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109 (” Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади”, ст. 112 КК України (” Посягання на життя державного діяча”), – говориться в документі.

Дана справа відкрито в зв’язку з міркуваннями в прямому ефірі депутата Софії Федини про можливі варіанти загибелі українського президента, який, за її словами, “завдає великої шкоди країні” і може стати жертвою замаху або потрапити під обстріл.

Фракція “Слуга народу” зажадала від правоохоронних органів розслідувати дані загрози. При цьому сама Федина заявила, що її слова були лише “попередженням”, а не загрозою.

Поділитись