ЦВК скасувала реєстрацію Клюєва та Шарія

ЦВК скасувала реєстрацію Клюєва та Шарія

ЦВК скасувала реєстрацію колишнього голови адміністрації Януковича Андрія Клюєва та російського пропагандиста Андрія Шарія.

Про це повідомив спікер парламенту Андрій Парубій. 

“Після мого вчорашнього публічного звернення до правоохоронних органів вони таки надали документи, які дозволили ЦВК скасувати реєстрацію цих двох зловісних тіней з минулого”, – зазначив він і подякував тим українцям, які вийшли на протест на Майдан.

“Наші спільні дії і тверда позиція принесли перемогу. Ми показали, що реванши можна і треба зупиняти. Разом – ми сила”, – додав Парубій.

Нагадаємо, комісія відповідно до виборчого закону своєю постановою № 1196 відмовила в реєстрації Клюєва, висунутого Ліберальною партією України, кандидатом у народні депутати України в ОВО № 46 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Рішення було прийняте за результатами розгляду відповідних документів та враховуючи, що наявні в ЦВК документи і матеріали не давали підстав для встановлення факту його проживання в Україні протягом останніх пʼяти років.

Також ЦВК відповідно до виборчого закону своєю постановою № 1270 відмовила в реєстрації Шарія кандидатом у народні депутати України, включеним до виборчого списку ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ПАРТІЯ ШАРІЯ” під № 1, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Рішення прийняте за результатами розгляду відповідних документів та враховуючи, що наявні в Комісії документи і матеріали не давали підстав для встановлення факту його проживання в Україні протягом останніх п’яти років.

Фото ЦВК.

Поділитись