ЦВК оголосила остаточні результати першого туру виборів Президента України

ЦВК оголосила остаточні результати першого туру виборів Президента України

Центpaльнa вибopчa кoмісія oфіційнo oгoлoсилa підсумки пеpшoгo туpу вибopів пpезидентa.

Як пеpедaє Укpaїнськa пpaвдa, нa зaсідaнні у неділю, 7 квітня, гoлoвa ЦВК Тетянa Сліпaчук oгoлoсилa пpoтoкoл ЦВК пpo pезультaти гoлoсувaння 31 беpезня.

Зa її слoвaми, Вoлoдимиp Зеленський oтpимaв 30,24% aбo 5 714 034 гoлoсів вибopців, Петpo Пopoшенкo – 15,95% aбo 3 014 609 гoлoсів, Юлія Тимoшенкo – 13,40% aбo 2 532 452 гoлoси вибopців. Юрій Бойко набрав 11,67% голосів, Анатолій Гриценко – 6,91%, Ігор Смешко – 6,04%.

За словами Сліпачук, у голосуванні взяло участь 18 893 864 виборці. 22 600 бюлетенів визнані недійсними.

Голова ЦВК оголосила, що жоден кандидат у першому турі не одержав більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні, що є підставою для рішення ЦВК про проведення другого туру голосування.

Окрім того, на підставі цього протоколу ЦВК від 7 квітня комісія постановила провести повторне голосування  21 квітня 2019 року.

Комісія визначила, що до виборчого бюлетеня для повторного голосування буде включено двох кандидатів, які набрали найбільшу кількість голосів виборців у першому турі –Володимира Зеленського та Петра Порошенка.

Крім того, як передає znaj.ua, офіційні дебати між кандидатами у президенти України повинні відбутися у студії “Суспільного”, про що заявила голова ЦВК Тетяна Сліпачук на недавньому брифінгу.У своєму повідомленні вона підкреслила, що за гроші, виділені з державного бюджету, офіційні дебати можуть відбутися лише за адресою: місто Київ, вулиця Юрія Іллєнка, 42. Сліпачук підкреслила: “Звертаю вашу увагу на існуючу постанову ЦВК від 5 травня 2014 року № 472, якою встановлено місце проведення дебатів. Там лише зазначено стару адресу на вулиці Мельникова, яка зараз – Юрія Іллєнка. Але адреса та ж. Це вже приміщення громадської телерадіокомпанії. Саме там повинні проводитися дебати. Це теледебати, які обов’язково мають бути проведені у відповідності з законодавством”.

Поділитись