Cправу втікача Клименка в суді можуть заслуховувати сто років

Cправу втікача Клименка в суді можуть заслуховувати сто років

Кримінальне провадження проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка буде слухатися в суді понад 100 років.

Кримінальне провадження проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка і екс-співробітників податкових органів, яких екс-головний військовий прокурор Анатолій Матіос звинуватив в нанесенні державі 96 млрд гривень збитків, буде слухатися в суді понад 100 років. Про це заявив адвокат Олександр Дульський на прес-конференції в прес-центрі “Українські Новини”, пише ОЛІГАРХ.

Адвокат підкреслив, що в ході розслідування військовою прокуратурою у даній справі жодному податківцю в Україні не було способом, який визначений в законодавстві, повідомлено про підозру.

За словами адвоката, на поточний момент ім’я Олександра Клименка фігурує в двох кримінальних виробництвах, однак ні в одному з цих справ він не має статусу підозрюваного. Екс-міністр також не перебуває у міжнародному розшуку. Санкції ЄС, які очевидно були накладені за політичними мотивами в 2014 році, як і на ряд інших екс-чиновників, через суди в юрисдикціях ЄС зняті за попередні періоди.

Нагадаємо, справу затриманих 24 травня 2017 року екс-співробітників податкових органів з квітня 2019 роки так і не почало слухатися в суді. Всього у справі проходять 52 підозрюваних, яким інкриміновано збиток в 96 млрд гривень.

Раніше глава ДБР Роман Труба також підтвердив, що відомство веде кілька розслідувань по керівництву військової прокуратури часів Анатолія Матіоса, а також закликає повідомляти про факти його незаконного збагачення.

Президент Володимир Зеленський під час прес-марафону 10 жовтня заявив, що звільнить главу СБУ Івана Баканова, якщо буде доведено, що його консультує Анатолій Матіос.

Поділитись