Цього місяця українців чекає черговий перерахунок пенсії

Цього місяця українців чекає черговий перерахунок пенсії

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що з 1 липня пенсії перерахують всім українцям, у кого є повний робочий стаж і пенсія становить менше двох тисяч гривень.

Нагадаємо, що мінімальна пенсія в Україні – 1497 грн. Фактичний прожитковий мінімум за підрахунками Мінсоцполітики становить 3144 грн. Це означає, що всі пенсіонери, які отримують менше, фактично знаходяться за межею бідності.

“Сьогодні ми приймемо рішення про те, що два з половиною мільйона українців отримають підвищення пенсій. Їх пенсія з 1 липня буде не менше 2000 гривень. З жовтня 2017 року ця вже п’ятий перерахунок пенсій: у січні 2018 року було перерахунок для військових пенсіонерів, потім в січні 2019 роки знову перерахунок пенсії для військових, яких майже півмільйона, 1 березня 2019 року було масовий перерахунок пенсій, і з 1 липня це буде п’ятий перерахунок пенсій”, – заявив Гройсман.

Він зазначив, що Кабміну вдалося скасувати оподаткування пенсій для пенсіонерів, що працюють, а також анонсував черговий перерахунок пенсій у березні 2020 року.

Поділитись