Ціни на нафту ростуть через припинення видобутку і падіння запасів

Ціни на нафту ростуть через припинення видобутку і падіння запасів

Ціни на нафту ростуть другий день поспіль на тлі припинення видобутку в США і виходу звіту, який показав зниження запасів нафти.

Про це повідомляє Reuters. На торгах 16 вересня ф’ючерси на нафту марки Brent виросли на 1,43% до $ 41,11 за барель, а на WTI додали 1,75% – до $ 38,95 за барель.

Понад 25% видобутку нафти і газу в США було припинено, а нафтові термінали були закриті 15 вересня через ураган “Саллі”, який підійшов до узбережжя Мексиканської затоки. “Наша поточна оцінка загальної втрати видобутку, пов’язаної з “Саллі”, становить від 3 до 6 млн барелів нафти приблизно за 11 днів”, – йдеться в записці Rystad Energy.

Запаси нафти в США різко знизилися минулого тижня, показав 15 вересня звіт Американського інституту нафти (API). За даними API, запаси нафти скоротилися на 9,5 млн барелів до 494,6 млн за тиждень, що завершився 11 вересня, тоді як аналітики припускали, що вони виростуть на 1,3 млн барелів.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) 15 вересня знизило прогноз попиту на нафту в 2020 році, пославшись на обережність відносно темпів економічного відновлення після пандемії коронавірусу. Тим часом Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) повідомила, що очікує більш різкого падіння світового попиту на нафту, ніж прогнозувалося раніше.

Поділитись