Чорноморські порти вирішили об’єднатися

Чорноморські порти вирішили об’єднатися

Адміністрація Одеського порту виступила з ініціативою – об’єднати чорноморські порти для вироблення єдиного продукту, який можна запропонувати круїзним лініям. Про це повідомляє  прес-служба адміністрації Одеського морського порту.

Проект вже отримав підтримку директора по Чорноморському регіону Теодора Патричі. Його презентували під час 52-ї Генасамблеї MedCruise, яка проводилася у Валетті (Мальта).

Проект підтримали представники портів Констанца (Румунія), Варна і Бургас (Болгарія). В результаті була створена робоча група, учасники якої підписали завірений президентом MedCruise Айраном Діасом Пастором план дій на найближчі три роки. План передбачає розробку та написання спільного листа по круїзним лініям, в якому буде міститися інформація про те, що в Чорноморському регіоні відсутні події, які негативно впливають на заходження круїзних суден. Крім того, в листі заявлено, що інфраструктура чорноморських портів в стані прийняти будь-яке круїзне судно, в 2020-2021 роках планується повернення круїзних компаній у Чорному морі.

У прес-службі нагадали, о Чорноморський регіон найбільше постраждав через війну на сході України та ситуації в Туреччині. Підсумком цього практично повністю скасовані заходи судноплавних круїзних лайнерів у Чорне море. У вересні поточного року в Одесі зберуться представники портів, щоб виробити механізм взаємодії.

 

Поділитись