У Росії від коронавірусу померли більше 9,5 тисяч громадян

У Росії від коронавірусу померли більше 9,5 тисяч громадян

Число померлих росіян з коронавірусом зросла до 9536, за останню добу зафіксовано 216 смертей. Про це повідомляє оперативний штаб в своєму Telegram-каналі в середу, 1 липня.

За останню добу в Росії виявлено 6556 нових випадків коронавірусу в 83 регіонах. Всього з початку пандемії коронавірусна інфекція підтвердилася у 654 405 жителів.

Раніше повідомлялося, що Росія перейшла на нову, засновану на принципах Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) методику за підрахунком смертей від коронавірусу. Так, тепер враховуються ті випадки, коли інфекція COVID-19 привела до ускладнення основного захворювання, що стало причиною смерті пацієнта. У зв’язку з цим у федеральній статистиці смертності відбулися коригування.

За даними проекту Університету Джонса Хопкінса, загальне число тих, що заразилися коронавірусом в світі до ранку 1 липня перевищила 10,4 мільйона чоловік. Приріст числа тих, що заразилися за добу становили понад 170 тисяч. За весь період пандемії померли 510 632 інфікованих, 5,3 мільйона осіб одужали.

Спалах пневмонії COVID-19, викликаної коронавірусів нового типу, вперше зафіксована в грудні 2019 року в китайському місті Ухань. 11 березня ВООЗ оголосила пандемію.

Поділитись