Червоненко заявив про загрозу нової ядерної катастрофи в Україні

Червоненко заявив про загрозу нової ядерної катастрофи в Україні

Екс-депутат Ради розповів, що недавній ремонт на Запорізькій АЕС було проведено з численними порушеннями.

Колишній міністр транспорту і зв’язку України Євген Червоненко заявив про насування на країну загрози ядерної катастрофи. Він розповів, що ремонт на 4-му реакторі Запорізької атомної електростанції було проведено з численними порушеннями, які можуть стати причиною нової техногенної катастрофи. Червоненко зазначив, що після виявлення порушень вони були зафіксовані Комісією з ядерної енергетики. При цьому доповідь він отримав, як «тільки в спецслужбах передають – через п’ять телефонів, поштових скриньок і серверів».

«Інформація звучить так: Комісія з ядерного регулювання визнає, що ремонт проведено з величезними порушеннями через відсутність запчастин. Це що, до конструктора “Лего” запчастин немає? Нам мало Чорнобиля або Запоріжжю мало диму?»- заявив екс-міністр в ефірі телеканалу NewsOne.

Раніше Червоненко заявив, що Україна може також позбутися своєї газотранспортної системи вже в 2019 році. Він висловив надію на те, що новообраний президент України Володимир Зеленський не допустить втрати ГТС.

Запорізька АЕС – найбільший енергетичний об’єкт в Україні та Європі з встановленою потужністю 6 000 МВт. На ЗАЕС експлуатуються 6 енергоблоків потужністю 1 млн кВт кожен. Перший енергоблок був введений в експлуатацію в 1984 році, другий – в 1985 р, третій – в 1986 р, четвертий – в 1987 р, п’ятий – в 1989 р, шостий – в 1995 році. Починаючи з 1984 року, внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс з 2 до 22%.

Фото Укрінформу.

Поділитись