Чернівецькі копи затримали банду рекетирів

Чернівецькі копи затримали банду рекетирів

Угрупування вимагачів прибуло на Буковину з Львівської області. Представлялися вони громадськими активістами, котрі займаються боротьбою з організованою злочинністю та корупцією.

Від чернівчанина вони вимагали повернути неіснуючі борги у 30 тисяч доларів США, пише golos.com.ua.

Поліцейські встановили, що п’ятеро чоловіків вимагають ці кошти від 28-річного чоловіка. У разі несплати погрожують йому та родині фізичною розправою та знищенням майна. А далі, утримуючи чоловіка у своєму автомобілі, застосовуючи насильство, вони відібрали у нього кредитку, з якої зняли 40 тисяч гривень. А викинувши його з авто за містом, наказали шукати решту грошей.

За вказаним фактом слідчі обласного управління Нацполіції розпочали кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України. Поліцією швидко був встановлений автомобіль зловмисників і виявлене його місцезнаходження. Залучивши спецпідрозділ КОРД, поліцейські затримали двох із нападників, коли ті намагалися виїхати з Чернівецької області. Під час обшуку в салоні машини були вилучені речові докази, що вказують на причетність чоловіків до злочину. Трьох інших оголошено в оперативний розшук.

Поділитись