Через повінь в Непалі загинули понад 30 людей

Через повінь в Непалі загинули понад 30 людей

Як мінімум 31 людина загинула і більше 40 пропали без вісті в результаті повені і зсувів в Непалі, повідомляє видання APB Live.


“Дев’ятнадцять (з 77) районів країни сильно постраждали від повеней і зсувів, в результаті чого не менше 31 людини загинули, 43 пропали без вісті, понад 500 були змушені покинути свої будинки за останні 24 години”, – повідомляє видання з посиланням на поліцію.

За даними поліції, пошуково-рятувальні роботи ускладнені, оскільки зсуви в різних районах країни тривають. Міністерство внутрішніх справ мобілізувало армію, поліцію і збройні поліцейські сили Непалу для надання допомоги і рятувальних операцій.

Повінь вплинуло на роботу аеропортів – в середу через погодні умов аеропорт Катманду повідомив про затримку або скасування понад 100 рейсів місцевих авіакомпаній. Також повідомляється, що повністю припинив роботу аеропорт в місті Біратангар на південному заході Непалу – злітно-посадочні смуги аеропорту покриті водою, також підтоплені ангари і приміщення аеропорту.

Прем’єр-міністр Непалу Шер Бахадур Деуба доручив міністру внутрішніх справ Бал Крішна хаду забезпечити порятунок і пошук зниклих без вести і переселити людей, яким загрожує небезпека через повені і зсуви.

Поділитись