Через два дні Франція відкрила кордон з Британією: названа причина

Через два дні Франція відкрила кордон з Британією: названа причина

В уряді Франції прийняли рішення пом’якшити заборону на в’їзд в країну, який був екстрено введений після виявлення нової мутації коронавірусу в Британії.

Тепер британці, а також громадяни країн ЄС і третіх країн, які є французькими резидентами, можуть потрапити до Франції, надавши негативний тест на COVID-19.

Як уточнили в прес-службі уряду, тест повинен бути зроблений не більш ніж за три доби до перетину кордону.

«Якою б не була національність пасажирів, вони всі будуть зобов’язані пред’явити авіаційної, морської або залізничної компанії документ лабораторії аналізів з негативним результатом тесту на Sars-CoV-2 (COVID-19).

Служби, на які покладено контроль на кордонах, зможуть також його перевіряти», – зазначено в повідомленні французького Кабміну.

У той же час в уряді пояснили необхідність раніше введеного 48-годинного заборони на в’їзд з Британії в зв’язку з швидким поширенням в Сполученому Королівстві нового штаму інфекції.

За цей час Єврокомісія і держави – члени ЄС змогли проаналізувати ризики і вивчити висновки експертів Європейського центру профілактики та контролю захворювань (ECDC), після чого ситуацію обговорили з урядом Британії для визначення подальших кроків.

«Це розпорядження (про скасування заборони) буде застосовуватися як мінімум до 6 січня за умови можливого двостороннього або загальноєвропейського перегляду, який може відбутися на той час», – додали в уряді Франції.

Поділитись