Чавушоглу заявив про відсутність домовленостей з Росією по Ідлібу

Чавушоглу заявив про відсутність домовленостей з Росією по Ідлібу

Росія і Туреччина поки не досягли домовленостей по Ідлібській зоні деескалації в Сирії. Про це 10 лютого заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу.

“Російська делегація з’їздила до Йорданії, і сьогодні в Анкарі продовжилися переговори по Ідлібу. Якби ми домовилися, то в сьогоднішній зустрічі не було б необхідності. Подивимося, як вона пройде. Якщо буде потрібно, то наші президенти зустрінуться”, – сказав він.

На думку Чавушоглу, для досягнення перемир’я в Ідлібі необхідно припинити наступ сирійської армії. Він розповів, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган особисто пообіцяв російському лідерові Володимиру Путіну самостійно вжити заходів в Ідлібі, якщо армія Сирії не припинить наступ.

Переговори офіційних делегацій Росії і Туреччини обумовлені загостренням ситуації в Ідлібі. Російські і турецькі військові зробили чергову спробу ввести режим тиші, але терористи лише посилили свої атаки.

4 лютого Путін і Ердоган в ході телефонної розмови домовилися вжити термінових заходів для підвищення ефективності координації дій в Сирії.

8 лютого російські та турецькі делегації зустрілися в Анкарі, обговорили в закритому режимі обстановку в зоні деескалації в Ідлібі. У той же день Чавушоглу запропонував продовжити переговори з цього питання. Він також не виключив, що Ердоган і Путін можуть зустрітися для обговорення ситуації.

Поділитись