Частину українців позбавлять субсидій готівкою

Частину українців позбавлять субсидій готівкою

Експерт з питань житлово-комунального господарства Українського інституту аналізу та менеджменту політики Андрій Нікончук розповів, що якщо одержувач монетизованої субсидії взяв гроші, але вчасно не розрахувався за надані послуги і станом на травень 2019 року надійшла інформація про заборгованість понад 340 гривень, субсидія на новий період 2019-2020 рр. призначена не буде.

Правда, боржникам «подарували» ще один шанс, пообіцявши субсидію, але вже «по старій схемі», в безготівковій формі.

Також стало відомо, що з 1 жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Паралельно будуть діяти дві системи надання пільг у грошовій формі: готівкова і безготівкова. Пільги в безготівковій формі будуть призначатися всім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через «Ощадбанк», в якому будуть вести персоніфікований облік пільговиків та коштів, які будуть надходити на рахунок для виплати пільг для кожного пільговика індивідуально. Після отримання грошей «Ощадбанк» буде переводити гроші на рахунки управляючих, об’єднань, виконавців комунальних послуг.

Відзначається, що такий механізм розроблено, насамперед, для пільговиків похилого віку, які звикли до існуючої системи.

Ті, хто захоче отримувати гроші в готівковій формі, можуть написати заяву в органи соцзахисту. Після обробки документів у Мінсоцполітики, вони будуть направлені в «Ощадбанк», пише today.ua.

Поділитись