Цепкало обіцяє за арешт Лукашенка 11 мільйонів євро

Цепкало обіцяє за арешт Лукашенка 11 мільйонів євро

Білоруський підприємець і опозиціонер Валерій Цепкало озвучив ідею нової громадської ініціативи – “Все або нічого”.

Організатори планують зібрати 11 млн євро для виплати винагороди представникам силових структур або громадянського суспільства, які “здійснять затримання і арешт злочинця №1” – правителя Білорусі Олександра Лукашенка. Про свою ідею колишній претендент на пост президента Білорусі розповів на своєму каналі в YouTube, пише DW.

Виплата винагороди за арешт, зазначив Цепкало, гарантована європейським законодавством. Необхідні кошти пропонується зібрати за допомогою краудфандінга. Цепкало пояснив, що перерахувати гроші на винагороду за арешт Лукашенко може будь-хто. Зібрані кошти залишаться на рахунках жертводавців, їх спишуть тільки після того, як мета буде досягнута.

“Я дуже сподіваюся, що в цей раз у нас вийде. Я абсолютно переконаний, що і всередині системи існує величезна кількість порядних, принципових людей, для яких служіння народу, служіння закону є не порожнім звуком”, – сказав Цепкало.

Засновник мінського Парку високих технологій, Валерій Цепкало збирався брати участь в президентських виборах в Білорусі в 2020 році, проте ЦВК республіки відмовив йому в реєстрації. Після початку дослідчої перевірки щодо його бізнесмен покинув країну. Його дружина Вероніка Цепкало брала участь у виборчій кампанії Світлани Тіхановської. Зараз вона разом з чоловіком знаходиться за межами Білорусі, де відносно Цепкало порушено кримінальну справу про дачу хабара.

Поділитись