Центр Гамалії відповів на чутки про вакцину від COVID-19 для російської еліти

Центр Гамалії відповів на чутки про вакцину від COVID-19 для російської еліти

Агентство Bloomberg написало, що представники російської еліти отримали вакцину від коронавірусу ще в квітні.

При цьому директор Національного дослідницького центру епідеміології і мікробіології імені Гамалії Олександр Гінзбург запевнив, що нічого про це не знає.

«Нічого не знаю про великих [бізнесменів], і про дрібних теж», – навів «Інтерфакс» відповідь Гінзбурга на питання про надання вакцини.

Він додав, що за коментарями з цього приводу краще звернутися до Міністерства охорони здоров’я Росії. Помічник міністра охорони здоров’я Росії Олексій Кузнєцов уточнив, що клінічні випробування двох форм препарату все ще тривають.

«Вакцину отримали добровольці, офіційно включені в випробування. Після завершення випробувань буде вирішуватися питання її державної реєстрації. На даний момент вакцина в цивільний оборот не випущена», – заявив він.

У свою чергу директор Інституту фармації і трансляційної медицини Сеченовського університету Вадим Тарасов назвав інформацію агентства чутками.

«Це спекуляція. Ще не були проведені доклінічні дослідження, це чутки», – уклав Тарасов.
Раніше Bloomberg з посиланням на джерела написало, що ще в квітні російські еліти отримали вакцину від коронавируса. У програмі нібито брали участь сотні людей, але їх імена видання не стало розкривати.

Поділитись