CБУ викрила злочинців, які займалися контрабандою психотропів

CБУ викрила злочинців, які займалися контрабандою психотропів

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили на Дніпропетровщині організоване угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді, виготовленні та збуті психотропних речовин.

«Оперативники спецслужби встановили, що учасники групи, до складу якої входило шестеро місцевих жителів, закуповували в одній із сусідніх країн прекурсоромісткий засіб псевдоефедрину гідрохлориду. Ділки незаконно переправляли «товар» до нашої країни через водіїв рейсів міжнародного сполучення. Для виготовлення амфетаміну з контрабандно ввезених прекурсорів зловмисники організували на території регіону кілька нарколабораторій. Синтезовані психотропи учасники угруповання розповсюджували через розгалужену мережу наркодилерів», – йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій в межах раніше відкритого кримінального провадження співробітники СБУ виявили у помешканнях, автомобілях фігурантів справи та місцях виробництва наркотиків приблизно два кілограми прекурсорів, півкілограма метамфетаміну, обладнання для виготовлення психотропів, а також майже 120 тисяч доларів США, 50 тисяч євро та 200 тисяч гривень.

Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Поділитись