Бундесвер направить 60 фахівців в Ірак, незважаючи на ситуацію після вбивства Сулеймані

Бундесвер направить 60 фахівців в Ірак, незважаючи на ситуацію після вбивства Сулеймані

Бундесвер (збройні сили Німеччини) направить, як і було заплановано, близько 60 військових фахівців в Ірак, незважаючи на ескалацію ситуації в країні після авіаударів США.

Про це повідомили в оперативному командуванні ЗС ФРН агентству DPA.

“Адже ми як і раніше виходимо з того, що зможемо продовжити виконання наших завдань, як тільки ситуація зміниться”, – наводить DPA слова підполковника Симона Хофмана. Військові фахівці з Торгелова (федеральна земля Мекленбург – Передня Померанія) будуть розміщені в Ербілі, а також на базі в 30 км на північ від Багдада. Їх групами доставлять до Іраку, перекидання “зараз вже йде”, повідомив Хофман.

Німеччина разом з іншими країнами, які беруть участь в антитерористичній операції “Непохитна рішучість” на території Іраку, тимчасово припинила навчання іракських військовослужбовців через посилення напруженості в регіоні. У ФРН на тлі ескалації прозвучали заклики взагалі вивезти інструкторів з території Іраку.

На думку співголови партії “Союз-90” / “Зелені” Аннали Бербок, продовження їх участі в місії “просто безвідповідально”. “Ми настійно закликаємо уряд ФРН негайно почати евакуацію всіх німецьких військових”, – заявила вона. У той же час провідні експерти Християнсько-демократичного союзу з питань зовнішньої політики і оборони висловилися проти припинення участі Бундесверу в місії.

Поділитись