Букмекери називають Джонсона фаворитом серед кандидатів у британські прем’єри

Букмекери називають Джонсона фаворитом серед кандидатів у британські прем’єри

Екс-глава британського МЗС Борис Джонсон став безперечним фаворитом букмекерів в якості ймовірного майбутнього лідера правлячої Консервативної партії і прем’єр-міністра Сполученого Королівства Великої Британії.

За інформацією видання Financial Times, у четвер відбувся перший тур голосування в парламентській партії торі, в якому Джонсон здобув впевнену перемогу та відірвався від усіх конкурентів по числу завойованих голосів депутатів Палати громад.

Букмекерська контора Ladbrokes почала приймати ставки на перемогу Джонсона з коефіцієнтом 1 / 5. В коефіцієнті британських букмекерських контор в чисельнику вказано чистий виграш, а в знаменнику – розмір ставки, а це означає що на кожні вкладені £ 5 ваш прибуток складе лише £ 1 фунт.

Для порівняння, ставки на перемогу нинішнього міністра закордонних справ Джеремі Ханта, який показав в першому турі другий результат після Джонсона, приймаються тієї ж Ladbrokes з коефіцієнтом 7/1, тобто в разі його успіху кожен вкладений фунт принесе вам прибуток в £ 7. Для порівняння, коефіцієнт ставок на аутсайдера першого туру, міністра з питань міжнародного розвитку Рорі Стюарта становить 16/1.

У першому турі, який відсіяв трьох кандидатів і звів їх загальне число до семи, Джонсон заручився підтримкою 114 колег-парламентаріїв від партії торі, в той час як за Ханта проголосували тільки 43 депутати нижньої палати, за міністра навколишнього середовища, продовольства і сільськогосподарського розвитку Великобританії Майкла Гоува – 37, за екс-міністра з питань Brexit Домініка Раабе – 27, за главу МВС королівства Саджіда Джавіда – 23, за міністра охорони здоров’я і соціального захисту Метта Хенкока – 20 і за вже згаданого Стюарта – 19.

Для подолання другого раунду кандидатам знадобиться підтримка вже 33 депутатів, і для багатьох залишаються в строю претендентів на прем’єрство ця планка з’явиться непереборної.

фото EPA-EFE

Поділитись