Британський посол відмовилася повідомляти місцезнаходження Скрипалів

Британський посол відмовилася повідомляти місцезнаходження Скрипалів

Британський посол в Москві Дебора Броннерт не стала вказувати місце розташування колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Про це пише газета «Коммерсант».

Відповідне питання дипломату було поставлено журналістами видання.

“Я не можу вам відповісти, де вони, тому що ми поважаємо право людей приймати рішення самостійно. І уряд, і поліція завжди будуть керуватися бажаннями приватних осіб”, – сказала Броннерт. Вона також зазначила, що Скрипалі живі.

Болгарія почала розслідування можливого зв’язку між отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в Британії в 2018 році і отруєнням в 2015 році в Софії бізнесмена Еміліана Гебрева.

4 березня 2018 року офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості в британському Солсбері і госпіталізовані з отруєнням невідомою речовиною, яке згодом ідентифікували як нервовий реагент «Новачок» російського походження.

Гебрев – відомий в Болгарії бізнесмен, власник компанії «Дунаріт» і одного з збройових заводів. Він вважає, що був отруєний через інтерес Росії до його збройового заводу.

Фото: theguardian.com

Поділитись