Британський міністр подав у відставку на знак протесту

Британський міністр подав у відставку на знак протесту

Член уряду Великобританії Дуглас Росс подав у відставку через порушення карантину Домініка Каммінгса, радника прем’єра Великобританії. Про це повідомляє Politico.


Він підкреслив, що пішов з поста в знак протесту, викликаного вчинком Каммінгса. Росс написав Джонсону лист, де пояснив своє рішення: він зазначив, що, якщо залишився б на посаді, вчинив би недобросовісно.

На думку міністра, радник британського прем’єра вчинив неправильно, оскільки всі громадяни країни виконують вимоги Лондона. Росс вважав, що його відставка – це вираження думки більшості британців.

«У мене є виборці, які не можуть попрощатися з близькими людьми, сім’ї, які не можуть сумувати разом (…), через те, що виконують вказівки уряду», – заявив він.

Як повідомлялося, раніше радник прем’єра Великобританії Бориса Джонсона після появи симптомів зараження коронавірусом відправився в гості до своїх батьків. 31 березня поліція в місті Дарем отримала інформацію про знаходження Каммінгса за місцевою адресою. Симптоми зараження у радника прем’єра з’явилися 28-29 березня, практично на наступний день після захворювання Джонсона.

Поділитись