Британія відповіла Україні на вимогу прибрати тризуб зі списку символів екстремізму

Британія відповіла Україні на вимогу прибрати тризуб зі списку символів екстремізму

Прес-секретар парламенту Великої Британії виступив з важливою заявою із офіційною позицією щодо включення малого герба України до антитерористичного посібника, підготовленого британською поліцією.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на посольство Британії в Україні. Британська сторона стверджує, що не мала на меті ображати Україну, однак визнає, що образа була заподіяна. Що цікаво, заява уряду не містить вибачень.

“Ми усвідомлюємо і шкодуємо через образу, заподіяну появою українського Тризуба в наочному посібнику британської поліції. Як уже заявляли в поліції, в цьому документі чітко зазначено, що багато символів, наведених у ньому, не становлять інтерес у боротьбі з тероризмом. Британська влада глибоко поважає офіційні символи української державності… Ми визнаємо, що Тризуб як головний елемент Державного Герба має конституційне, історичне та культурне значення для народу України”, — заявив речник уряду, додавши, що Британія “сподівається на поглиблення наших двосторонніх відносин у прийдешні роки”.

Поділитись