Британія профінансує “реінтеграцію” Криму до складу України

Британія профінансує “реінтеграцію” Криму до складу України

Посольство Великобританії в Києві профінансує проекти по “реінтеграції” Криму до складу України.

Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті британського уряду. В рамках програми “Відкрите майбутнє”, яка стартувала 1 січня і триватиме до 15 березня 2021 року планується “розвиток реінтеграції Криму та непідконтрольних уряду територій” на сході України, а також документування “порушень прав людини” в цих регіонах з боку Росії і допомогу “жертвам”.

Робота буде вестися через громадські організації за підтримки державних органів, йдеться в анонсі. Індикаторами успіху місії стануть документація “порушень прав людини” в Криму і на сході України, ефективне висвітлення ситуації з правами людини в цих областях, “захист прав” жителів півострова українським урядом через нову стратегію Києва щодо Криму. Одним з факторів того, що програма досягла своїх цілей, стане інформаційна робота з місцевими некомерційними організаціями, особливо з кримськими татарами, для “поліпшення обізнаності” про права людини. Крім того, планується стимулювання їхньої політичної та правозахисної активності.

Фінансування проектів складе до десять тисяч фунтів стерлінгів. При цьому співфінансування та самостійне фінансування заохочується. У примітці йдеться, що адміністративні витрати не повинні перевищувати 8% від загальної суми бюджету кампанії.

“Ми не можемо фінансувати академічні курси або дослідження, курси англійської мови і покупку обладнання”, – уточнюється в документі.

Грошові кошти надаються тільки на 2020-2021 фінансовий рік у Великобританії. Проекти повинні бути реалізовані до 15 березня 2021 року.

Поділитись