Бразильці вийшли на акції протесту через 500 000 померлих від COVID-19

Бразильці вийшли на акції протесту через 500 000 померлих від COVID-19

Протестуючі проти президента Бразилії Жаіра Болсонару вийшли на вулиці по всій країні після підтвердження інформації про 500 тисяч бразильців, які померли від коронавірусу.


Демонстранти звинувачують лідера держави в неефективності дій для запобігання пандемії, повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на Associated Press.

За останній місяць на вулиці також виходили прихильники Болсонару, які підтримують його рішення щодо скасування обмежень, введених через поширення COVID-19. Вони вважають, що продовження локдауну завдасть шкоди підприємцям.

Критики президента згадують його висловлювання про користь гідроксихлорохін при боротьбі з коронавірусом (ВООЗ зупинила випробування препарату) і вказують на низьке число вакцинованих. З близько 213 млн населення Бразилії, повністю зробили щеплення тільки 12%. При цьому в країні щодня відзначають близько 100 000 заражень і до 2000 смертей.

Протести проходять на тлі парламентського розслідування проти Болсонару, яке також пов’язане з неефективністю боротьби з COVID-19. В кінці травня на вулиці кількох міст Бразилії виходили десятки тисяч протестуючих проти президента країни, з вимогою імпічменту через його дій по боротьбі з коронавірусів.

У Бразилії використовуються в основному вакцини китайської компанії Sinovac Biotech і AstraZeneca. Після тривалих зволікань у червні бразильський регулятор схвалив застосування в країні російського препарату від COVID-19 “Супутник V”. Глава Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв повідомив, що вакцина буде доставлена ​​до Бразилії в липні.

Бразилія знаходиться на третій позиції в світі по числу інфікованих COVID-19, за час пандемії в країні зареєстровано понад 17,8 млн хворих.

Поділитись