Болтон заявив про небезпеку китайських інвестицій

Болтон заявив про небезпеку китайських інвестицій

Радник президента США з питань національної оборони Джон Болтон в ході візиту на Україну заявив, що Штати інформують своїх друзів і партнерів про небезпеку китайських інвестицій.

Перед візитом в ЗМІ з’явилася неофіційна інформація, що однією з його цілей є перешкодити придбання понад 50% акцій великого українського авіабудівного підприємства “Мотор Січ” китайськими компаніями.

“Ми вважаємо, що Китай намагається інтегруватися в економіку країн по всьому світу, в тому числі через проект “Шовковий шлях” і через привабливі інвестиції. Ми інформуємо друзів і партнерів про небезпеку, які несуть китайські інвестиції”, – сказав Болтон українському інтернет-виданню “Європейська правда”.

При цьому він відмовився коментувати питання, пов’язані з “Мотор Січ”. Це підприємство в Запоріжжі розробляє, виробляє, ремонтує і обслуговує авіаційні газотурбінні двигуни для літаків і вертольотів, а також промислові газотурбінні установки. Продукція “Мотор Січ” експлуатується на літаках і вертольотах в 120 країнах.

Минулого тижня представник підприємства повідомив, що китайські компанії Skyrizon і Xinwei Group вже подали на узгодження в Антимонопольний комітет України операцію з придбання понад 50% акцій “Мотор Січ”.

Фото РИА Новости.

Поділитись