Болгарія звинуватила Росію в «присвоєнні» кирилиці

Болгарія звинуватила Росію в «присвоєнні» кирилиці

Росія ігнорує і заперечує роль болгар в освіті слов’янських народів, їх хрещенні, а також формуванні російської писемності і літератури в цілому, заявив в своєму блозі Fakti.bg болгарський журналіст Огнян Стамболієв.

За його словами, росіяни також намагалися «привласнити» кирилицю. Приводом для гнівної заяви Самболіева послужила виставка на честь Дня слов’янської писемності і культури в Софії. Експозиція розташувалася перед входом в Російський культурно-інформаційний центр. Стамболієв запевняє, що в рамках виставки не вказана роль болгар в освіті слов’ян.

Таким чином росіяни організатори «викреслили Болгарію з історії писемності». При цьому росіяни, за його словами, спробували «привласнити кирилицю», видавши її за «свою абетку».
За його словами, в Росії повинні «дякувати болгарам», а не приховувати і заперечувати їх роль в хрещенні Русі, створенні російської літератури.

Раніше США звинуватили Росію в стеженні за президентом країни Дональдом Трампом. За словами радника американського лідера з нацбезпеки Роберта О’Брайена, російські спецслужби в своїх цілях використовували Договір з відкритого неба.

Поділитись