Бойовики замінували околиці Зайцевого мінами, забороненими Оттавською конвенцією

Бойовики замінували околиці Зайцевого мінами, забороненими Оттавською конвенцією

1 червня в районі проведення операції Об’єднаних сил (ООС) було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню, з яких вісім – обстріл позицій українських військових, одне дистанційне мінування і один проліт ворожого безпілотника типу “Орлан 10” з перетином лінії розмежування.

Як повідомила прес-служба, поблизу населеного пункту Зайцеве противник зробив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2. Поблизу Водяного – двічі відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру і гранатометів різних систем, а біля населеного пункту Шуми – з мінометів 82-го калібру.

– У районі населеного пункту Гнутове російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових і станкових протитанкових гранатометів по позиціях наших воїнів. Неподалік Авдіївки противник застосував в напрямку позицій наших захисників автоматичні станкові гранатомети, а у Майорського два рази – ручні протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети. В районі селища Золоте-4 ворог зробив обстріл зі стрілецької зброї, – сказано в публікації.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

ПОМ-2 “Набряк” – радянська протипіхотна осколкова міна натяжної дії. Призначена для виведення з ладу живої сили противника. Принцип поразки – кругової, осколками корпусу і готовими забійними елементами (кульки або ролики), розміщеними по стінках корпусу з внутрішньої його сторони. Коли людина зачепить один з датчиків цілі (тонкі обривні дроти), відбувається підрив міни. ПОМ-2 заборонена Оттавською конвенцією і знешкодити її майже неможливо.

Поділитись