Бойовики перешкоджають спостерігачам ОБСЄ – МЗС

Бойовики перешкоджають спостерігачам ОБСЄ – МЗС

Місія ОБСЄ на російському кордоні зазнає обмежень з боку бойовиків окупованого Донбасу і не здатна проводити повноцінний моніторинг ситуації. Про це заявив представник України в ОБСЄ Ігор Прокопчук, повідомляє Міністерство закордонних справ у мережі Twitter.

“Місія ОБСЄ на російському кордоні продовжує працювати у складних та обмежених умовах, які унеможливлюють забезпечення комплексного моніторингу. Росія не допускає спостерігачів навіть до розмов із перехожими”, – розповів голова постійного представництва України в ОБСЄ.

За його словами, насильство, вчинене збройними формуваннями на Донбасі, спонукає до необхідності всебічного контролю кордону в поєднанні з продовженням потоків військового обладнання та персоналу з Росії.

Разом з тим постійне представництво Євросоюзу в ОБСЄ висловлює стурбованість через систематичну відмову Місії в доступі до прикордонних територій з боку бойовиків та фактичне приховування від міжнародної спільноти ситуації на кордоні з Росією.

“ЄС закликає до істотного розширення Місії до всіх прикордонних переходів на непідконтрольному російсько-українському державному кордоні та шкодує через опір Росії такому розширенню” – повідомило представництво ЄС в ОБСЄ у мережі Twitter.

Нагадаємо, за інформацією штабу операції Об’єднаних сил бойовики окупованого Донбасу не допускають спостерігачів ОБСЄ до певних ділянок, прилеглих до кордону з Росією.

Поділитись