Богдан незадоволений роботою Ради і Кабміну

Богдан незадоволений роботою Ради і Кабміну

Глава офісу президента Володимира Зеленського Андрій Богдан незадоволений темпами прийняття рішень з боку уряду і парламенту.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню “Українська правда”. “Я особисто незадоволений”, – відповів Богдан на запитання про те, чи задоволений динамікою роботи уряду України, сформованого близько двох місяців тому. Він пояснив, що йому не подобається, що члени кабміну “намагаються сподобатися Facebook, підкресливши, що це мінус в результативності”.

Він закликав членів уряду прагнути не до любові громадськості, а до того, щоб показати свою роботу, навіть якщо для цього буде потрібно порушити регламент.

“При бажанні дотримуватися цих регламентів ми ніколи не зможемо ніяких змін провести. І якщо ви не хочете порушувати регламент, тому що боїтеся якої відповідальності, тоді міняйте регламент і приймайте рішення, приймайте постанови, приймайте закони. На сьогоднішній день дуже важко змушувати їх, вони ще бояться, вони не розуміють, що вони дуже розумні, дуже класні фахівці “, – визнав Богдан. Він пояснив, що причиною страху членів нового кабміну є боязнь понести не кримінальну, а репутаційну відповідальність за прийняття рішень.

Критично Богдан характеризував і роботу нового складу українського парламенту, заявивши, що незадоволений темпами. При цьому він знову ж висловив думку, що вважає нормальним порушення процедур при прийнятті рішень в ряді випадків, однак визнав, що депутати мають іншу думку. “А далі воно буде гірше і гірше, робота буде сповільнюватися. І тоді будуть прийматися або кадрові рішення там, де буде проблема в людях, або стратегічні рішення там, де проблема в інститутах”, – попередив Богдан.

Поділитись