Boeing відновив виробництво 737 MAX, яке зупиняли через катастрофи

Boeing відновив виробництво 737 MAX, яке зупиняли через катастрофи

Компанія Boeing відновила виробництво лайнерів 737 MAX, яке було зупинено з міркувань безпеки, говориться в заяві авіабудівної корпорації.


Авіакорпорація заявила, що будівництво ведеться з меншою швидкістю, ніж планувалося на старті програми.

“Компанія реалізує більше десятка ініціатив, спрямованих на підвищення безпеки на робочому місці і якості продукції”, – йдеться в заяві.

Виробництво лайнерів 737 MAX було зупинено з січня 2020 року. Польоти 737 МАХ припинені в США і багатьох інших країнах після двох авіакатастроф, що сталися з такими моделями. У березні минулого року Boeing 737 МАХ авіакомпанії Ethiopian Airlines, на борту якого знаходилися 157 осіб, зазнав аварії недалеко від ефіопського міста Дебре-Зейт. У листопаді 2018 року розбився такий же літак індонезійської Lion Air.

Близько 20 країн за підсумком закрили свою територію для прольоту літаків цієї моделі, багато авіакомпаній призупинили експлуатацію Boeing 737 МАХ 8. У США Федеральне авіаційне управління ввело заборону на експлуатацію цієї моделі. В ході розслідування причин події були виявлені можливі помилки в роботі системи корекції маневрування (MCAS). Компанія Boeing займається усуненням цих недоліків і оновила програму навчання пілотів.

Поділитись