Boeing відновив випробування фатального лайнера 737 MAX під час нових позовів

Boeing відновив випробування фатального лайнера 737 MAX під час нових позовів

Пілоти Федерального управління цивільної авіації США почали випробувальні польоти на лайнері Boeing 737 MAX для сертифікації, необхідної для комерційної експлуатації.

У минулому році через несправність в програмі цього нового лайнера в двох авіакатастрофах загинули сотні людей. З’ясувалося, що сертифікація проводилася з порушеннями і спрощено. Літаки цієї моделі були відсторонені від польотів в усьому світі, а корпорація Boeing зіткнулася з фінансовими і репутаційні втрати, найбільшими в її історії. Авіакомпанії, які раніше замовили цей новий і начебто суперсучасний лайнер, почали від нього відмовлятися.

Перший політ Boeing 737 MAX, від якого почали масово відмовлятися від березня 2019 року, заплановано за маршрутом “Сіетл – Мозес-Лейк” в США. В цей же день стало відомо про новий позов до корпорації.

Норвезька авіакомпанія Norwegian Air скасувала замовлення на покупку 92 літаків Boeing 737 MAX і п’яти Boeing 787 Dreamliner. У позові норвежці вимагають від корпорації Boeing і грошову компенсацію за вимушене припинення експлуатації авіалайнерів 737 MAX і несправності в двигуні другого лайнера – Boeing 787, повідомило агентство Reuters.

В кінці 2019 року виробництво фатального лайнера призупинилося, а через кілька місяців відновилося. Але в травні 2020 року про відмову авіакомпаній від замовлень літаків Boeing продовжився і включав 14 літаків 737 MAX.

Поділитись