Блогера Синицю посадили на п’ять років за заклики вбивати дітей силовиків

Блогера Синицю посадили на п’ять років за заклики вбивати дітей силовиків

Блогера Владислава Синицю, що опублікував в Twitter пост із закликами вбивати дітей силовиків, засудили до п’яти років позбавлення волі. Про це повідомляє Telegram-канал «Підйом».

Напередодні повідомлялося, що держзвинувачення Росії зажадало засудити Синицю до шести років колонії. Судове слідство у справі блогера зайняло один день, були допитані два свідки – побачили твіт Синиці росгвардійці Андрєєв і Тарасов. При цьому один з них заявив, що сприйняв твіт як заклик викрадати дітей співробітників з подальшою розправою, другий розцінив його як загрозу.

Прокурор оголосила матеріали справи, які вмістилися в два томи, і висновки експертів, які знайшли в твіті заклики до насильницьких дій проти силовиків, ознаки загрози і порушення ненависті до них, і попросила засудити Синицю до максимального терміну покарання – шести років позбавлення волі.

Нагадаємо, 5 серпня Пресненський суд Москви заарештував блогера Владислава Синицю, обвинуваченого в екстремізмі за публікацію в Twitter погроз на адресу дітей співробітників поліції і Росгвардіі. Блогер визнав факт розміщення записи з погрозами, але заявив, що не вважає себе винним в екстремізмі.

Фото РИА Новости.

Поділитись