Близько п’яти тисяч хасидів приїхали в Умань для святкування Рош ха-Шана

Близько п’яти тисяч хасидів приїхали в Умань для святкування Рош ха-Шана

Близько 5 тисяч паломників-хасидів вже приїхали в місто Умань на Україні, щоб відсвяткувати Рош ха-Шана, Новий рік за іудейським календарем, повідомило управління Державної міграційної служби в Черкаській області.


Хасиди щорічно приїжджають в Умань на Рош ха-Шана, щоб відзначити це свято і помолитися на могилі засновника брацлавського хасидизму рабі Нахмана, який жив в XVIII – XIX століттях. У 2021 року дата випадає на 6-8 вересня.

“Начальник Управління ДМС в Черкаській області Іван Шапран відвідав з робочим візитом Умань. Спільно з працівниками Уманського відділу установи скоординували подальші кроки для запобігання та виявлення порушників міграційного законодавства. І хоча наступ нового року за іудейським календарем святкуватимуть з 6 до 8 вересня, за наявною інформації, вже близько 5 тисяч хасидів прибули до Умані”, – йдеться в повідомленні.

У прес-службі пояснили, що в 2021 році паломники заздалегідь їдуть на Україну, оскільки в минулому році через посилених протиепідемічних заходів по COVID-19 не всі бажаючі змогли потрапити в Умань на Рош ха-Шана.

Рош ха-Шана (перекладається з івриту як “голова року”) – один з найбільш важливих єврейських свят, його відзначають два дні поспіль в молодика осіннього місяця тишрей за іудейським календарем. Характерна риса святкування – сурмління в ріг-шофар під час служби в синагозі. Ця дія тлумачать як виклик на Божественний суд і як заклик до покаяння. З Рош ха-Шана починаються 10 днів молитов і покаяння, а закінчуються головним і самим урочистим іудейським святом – Йом-Кіпур.

Поділитись