Близько 80 в’язнів парагвайської в’язниці втекли на свободу

Близько 80 в’язнів парагвайської в’язниці втекли на свободу

Минулої неділі близько вісімдесяти в’язнів парагвайської в’язниці, більшість з яких є членами скандально відомого бразильського кримінального угруповання і оцінюються владою країни як “дуже небезпечні злочинці”, здійснювали втечу за допомогою виритого ними тунелю.

Про це пишуть зарубіжні ЗМІ і, зокрема, французьке агентство новин AFP з посиланням на представника місцевої поліції Олену Андраде.

Після втечі в камерах втікачів було виявлено близько двохсот мішків з землею. Міністр юстиції Сесілія Перес заявила журналістам: вона підозрює, що керівництво в’язниці було поінформоване про підготовку втечі, яка зайняла кілька тижнів.

У зв’язку з цими подіями директор пенітенціарної установи Педро Хуан Кабальєро і шість інших співробітників в’язниці були звільнені.

Глава МВС Парагваю Евклід Асеведо висунув прямо протилежну версію: він вважає, що тунель копали лише для виду, щоб приховати співучасть чиновників. Цілком можливо, що ув’язненим дозволили покинути в’язницю через головні ворота.

Відзначимо, що Primeiro Comando da Capital, членами якої є втікачі – найбільше і найвпливовіше кримінальне угруповання Бразилії, яка налічує в своїх рядах понад 20000 чоловік. Втім, майже третина з них знаходяться сьогодні за ґратами.

Поділитись